HIT Forums

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Author Topic: Un-chroming + additive sprite problem  (Read 3190 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

waqwarrior

  • prettier than the average
  • Gargantua
  • *******
  • Offline Offline
  • Posts: 872
    • View Profile
Un-chroming + additive sprite problem
« on: January 28, 2010, 01:27:58 PM »

1) How do I unchrome a [hand] texture on a model? ... so that I can replace the texture with bare handz

2) I'm doing crosshair work and when I compile it I set it to VP_PARALLEL and additive, compile and try it in-game, but I end up with the black box of doom around it. :\ What do I need to do to fix this?

j-j-j-j-JPEG c-c-c-compression... ack!

[File not found]
Logged

Leeroy1337

  • Vortigaunt
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: Un-chroming + additive sprite problem
« Reply #1 on: January 28, 2010, 02:26:04 PM »

1) Make sure the texture and group name doesn't have "chrome" in it, and you must make UV's for that texture.

2) Download SprWiz and SprView - best sprite making/viewing programs out there. For crosshairs you have to make the sprite alphatest and set the last color in pallet the color you want to be transparent. In MS paint, you must make a single color image (eg. 255 0 0 red), copy + paste your crosshair, position it as you want and set the 255 0 0 red as the last color in pallet and save it as a .bmp (make sure it's 256 color and the size is divideable by 16). Works fine for me.
« Last Edit: January 28, 2010, 02:30:04 PM by Leeroy1337 »
Logged

waqwarrior

  • prettier than the average
  • Gargantua
  • *******
  • Offline Offline
  • Posts: 872
    • View Profile
Re: Un-chroming + additive sprite problem
« Reply #2 on: February 12, 2010, 10:02:06 PM »

1) Group name? Where is that found and how do I change it?

2) Thanks, works perfectly :D
Logged

Leeroy1337

  • Vortigaunt
  • *****
  • Offline Offline
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: Un-chroming + additive sprite problem
« Reply #3 on: February 14, 2010, 08:45:17 AM »

1) Group name? Where is that found and how do I change it?

I you import your model in MS3D, you select the "Groups" tab and type the name you want (eg. un-chroming textures) and hit rename. You have to make UV's for that texture, but I don't know how.
Logged

KylerAdams

  • A subtly invisible
  • Gonarch
  • ********
  • Offline Offline
  • Posts: 4253
    • View Profile
Re: Un-chroming + additive sprite problem
« Reply #4 on: February 14, 2010, 03:02:21 PM »

Which is a shitload of work. You'd either have to UV it to match a preexisting texture, or make all new UVs + textures.

Just hack on the BS hands + reskin those.
Logged

waqwarrior

  • prettier than the average
  • Gargantua
  • *******
  • Offline Offline
  • Posts: 872
    • View Profile
Re: Un-chroming + additive sprite problem
« Reply #5 on: February 14, 2010, 05:48:06 PM »

I see.. both the BS hands and HEV hands/joints etc are in the same position. It must be pretty simple after that, what do I do from there?
Logged

KylerAdams

  • A subtly invisible
  • Gonarch
  • ********
  • Offline Offline
  • Posts: 4253
    • View Profile
Re: Un-chroming + additive sprite problem
« Reply #6 on: February 14, 2010, 06:46:20 PM »

I see.. both the BS hands and HEV hands/joints etc are in the same position. It must be pretty simple after that, what do I do from there?

Assign the joints. If you have/dont need to, export, copy the required textures whereever and compile.
Logged